Stap 3

Aansluiten op het net

Soms wek je meer energie op dan je daadwerkelijk verbruikt. Dat is een mooie kans om anderen lokaal te laten profiteren van deze duurzame energiebron. Dan is het dus belangrijk dat je die energie aan het net kan leveren.

Om te zorgen dat je op het net kan worden aangesloten zijn twee zaken erg belangrijk. Als eerste de netcapaciteit, maar daarnaast ook de waarde van de hoofdaansluiting op jouw locatie. Is er beperkte of zelfs géén netcapaciteit, dan onderzoeken we hoeveel panelen er nodig zijn om precies de energie op te wekken die nodig is voor jullie eigen gebruik, op die manier wordt er niet of nauwelijks terug geleverd. Is er geen beperking in de netcapaciteit, dan is terug levering van jouw energie geen probleem.

 

Ook kijken we of de hoofdaansluiting zwaar genoeg is voor het aantal te plaatsen panelen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou het verzwaren van de hoofdaansluiting een optie zijn. Allemaal vrij technische keuzes waar wij jullie in adviseren. Samen maken we de beste keuzes voor jullie vestiging. Ben je benieuwd naar de netcapaciteit in jouw regio? Neem dan contact met ons op en wij zoeken het voor je uit.

Klantcase

Wij vinden het belangrijk onze footprint te minimaliseren

ClimaRad, ontwikkelaar en producent van slimme, energiezuinige ventilatiesystemen, verduurzaamt niet alleen gebouwen van andere organisaties, maar ook de eigen locatie in Oldenzaal. Sinds mei 2019 leveren 220 zonnepanelen van SolarQ het volledige dagelijkse stroomverbruik van ClimaRad.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Meer weten over solar?

Laten we kennis maken

Mijn naam is Aroen Bechan en ik ben Chief Energy Officer bij SolarQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Aroen

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

Benut de
energie
van de zon

6 aandachtspunten
voor zonnepanelen
op je bedrijfspand