Stap 4

De keuze van het materiaal

Wij geloven dat goed materiaal, waar je langdurig op kunt bouwen, een cruciaal onderdeel is van het succes van je pv-systeem. SolarQ koopt alleen het beste materiaal in met de beste garanties; voor minder doen we het niet. Maar is dat altijd dezelfde keuze voor iedereen? Nee, dit is maatwerk.

Zonnepanelen

Glas-glas panelen

Bij SolarQ kiezen we het liefst voor glas-glas panelen. Glas is ten eerste ontzettend duurzaam. Ten tweede hebben deze glas-glas panelen een hogere betrouwbaarheid; de levensduur is langer en de degradatie van de panelen is bijzonder laag. Het gevolg is dat de opbrengst hoger is over de levensduur.

Bovendien zijn deze panelen veel meer bestendigd tegen milieu- en weersinvloeden en zijn ze brandveiliger, iets wat de verzekering erg waardeert. De glas-glas panelen komen met heel goede product- en vermogensgaranties. Een investering waar je geen spijt van krijgt.
Voordelen
Nadelen
Glas-folie panelen

Hebben alle voordelen hiernaast jou niet weten te overtuigen en kies je liever voor een voordeligere optie met een kortere terugverdientijd, dan is glas-folie een goed alternatief. Door de kunststof backsheet zijn de panelen minder duurzaam en is de degradatie door de jaren groter dan bij glas-glas.

Daarnaast zijn deze panelen minder bestendigd tegen milieu- en weersinvloeden waardoor de product- en vermogensgaranties lager uitkomen. Echter is ook dit een investering waar je geen spijt van krijgt.


Voordelen
Nadelen

Omvormers

Optimizers

Bij SolarQ kiezen we het liefst voor panelen in combinatie met optimizers. Met deze oplossing haal jij het meeste vermogen uit de zonnepanelen, doordat er per twee panelen een optimizer onder de panelen wordt geplaatst. Door de goede interne beveiligingen in de omvormer is dit een bijzonder veilig systeem.

Bovendien is het systeem veel minder gevoelig voor schaduwval op de panelen, waardoor er in de meeste gevallen meer panelen op het dak kunnen worden geplaatst. Het systeem is erg gemakkelijk te volgen in de gebruiksvriendelijke monitoring.
Voordelen
Nadelen
Stringomvormers

Hebben alle voordelen hiernaast jou niet weten te overtuigen en kies je liever voor een voordeligere optie, dan is een stringomvormer een goed alternatief. Doordat de panelen in serie zijn aangesloten (zoals ouderwetse Kerstverlichting) zijn ze gevoeliger voor schaduw, één paneel beïnvloed de rest.

Daardoor ben je minder flexibel met de opstelling op het dak, omdat de panelen in serie zijn geschakeld is het monitoren een stuk minder gedetailleerd dan bij de optie met optimizers.

Voordelen
Nadelen
Klantcase

Wij vinden het belangrijk om onze footprint te minimaliseren

ClimaRad, ontwikkelaar en producent van slimme, energiezuinige ventilatiesystemen, verduurzaamt niet alleen gebouwen van andere organisaties, maar ook de eigen locatie in Oldenzaal. Sinds mei 2019 leveren 220 zonnepanelen van SolarQ het volledige dagelijkse stroomverbruik van ClimaRad.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Overleggen met onze adviseur zonnepanelen?

Boek een afspraak in.
We leren je graag kennen.

Mijn naam is Aroen Bechan en ik ben Chief Energy Officer bij SolarQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Aroen

DOWLOAD DE WHITEPAPER

Benut de
energie
van de zon

6 aandachtspunten
voor zonnepanelen
op je bedrijfspand