Stap 8

Service: monitoring & inspectie

De zonnepanelen zijn inmiddels vol in productie. Met het actief monitoren van de werking van de zonnepanelen zorgen we ervoor dat we eventueel opbrengstverlies snel opmerken en vervolgens kenbaar maken. Dit monitoren doen we op afstand, mocht een storing zich voordoen melden we dit binnen 5 werkdagen.

SolarQ Solar Secure: Monitoring op afstand: snel, veilig en efficiënt

Goed om te weten: het monitoren en inspecteren van de zonnepanelen doen we voor de systemen die we zelf hebben geïnstalleerd, maar ook voor installaties van anderen.

Onderhoud & Scope 12 Inspectie

Goed materiaal blijft goed presteren als er jaarlijks onderhoud in combinatie met een visuele inspectie wordt gedaan. Dit is voorwaarde om de kwaliteit en veiligheid van het systeem te waarborgen. Dit kunnen wij ieder jaar weer voor je doen. Dat geldt zowel voor klanten die een systeem via ons hebben laten installeren als voor systemen die door anderen zijn geïnstalleerd.

Daarnaast is het belangrijk om ook een grondige inspectie uit te voeren: de Scope 12. Scope 12 is de nieuwe installatiestandaard en die de verzekering als eis stelt. We laten deze Scope 12 iedere drie jaar door een extern bureau uitvoeren en leveren een grondige rapportage aan die voldoet aan de huidige normen.

Klantcase

Wij vinden het belangrijk om onze footprint te minimaliseren

ClimaRad, ontwikkelaar en producent van slimme, energiezuinige ventilatiesystemen, verduurzaamt niet alleen gebouwen van andere organisaties, maar ook de eigen locatie in Oldenzaal. Sinds mei 2019 leveren 220 zonnepanelen van SolarQ het volledige dagelijkse stroomverbruik van ClimaRad.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Praat verder met onze adviseur over service rondom zonnepanelen

Praat verder met onze adviseur

Mijn naam is Aroen Bechan en ik ben Chief Energy Officer bij SolarQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Aroen

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

Benut de
energie
van de zon

6 aandachtspunten
voor zonnepanelen
op je bedrijfspand